Persberichten


28-12-2017

EHBO cursus of reanimatietraining volgen in 2018? Dit vergoedt je zorgverzekering

Wil je volgend jaar een EHBO-cursus of reanimatietraining volgen? Goed om te weten dat je zorgverzekering mogelijk (een deel van) de kosten vergoedt. Er zijn veel zorgverzekeraars die vanuit een aanvullende verzekering een bedrag vergoeden voor een EHBO-cursus of reanimatietraining.

Vergoedingsoverzicht per zorgverzekeraar
Wat er precies vergoed wordt, verschilt per zorgverzekeraar. Bekijk hier een overzicht van de vergoedingen voor EHBO-cursussen of reanimatietrainingen. Zo kun je in een oogopslag zien wat je verzekeraar in 2018 vergoedt. Bij de meeste verzekeraars ligt dit tussen de 100 en 200 euro per jaar.

Informeer bij je zorgverzekeraar
Niet alle zorgverzekeraars geven concreet aan dat ze een EHBO-cursus of reanimatietraining vergoeden. Ze vergoeden dan een bedrag voor gezondheidscursussen en preventieve cursussen in het algemeen. EHBO-cursussen en reanimatietrainingen vallen hier ook onder. Bekijk wel voor de zekerheid wat hierover in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering staat. Of neem contact op met je zorgverzekeraar om het na te vragen.

Bron: Independer


21-02-13

Vrijwilligers reanimeren al voor de komst van de ambulance

Meldkamer Ambulancezorg klaar voor uitbreiding Burgerharthulp in Purmerend

Goed opgeleide vrijwilligers kunnen nu nog sneller ter plaatse zijn om iemand na een hartstilstand te reanimeren binnen onze gemeente Purmerend. Dat is te danken aan een nieuw alarmeringssysteem Burgerharthulp dat de meldkamer van Ambulance Amsterdam in gebruik heeft genomen. Door het nieuwe systeem zal het aantal geslaagde reanimaties toenemen, is de verwachting. Ambulance Amsterdam wil binnen dit project graag samenwerken met burgers die een reanimatie / AED opleiding hebben gevolgd.


Bij een hartstilstand stuurt de meldkamer Ambulancezorg direct twee ambulances naar het slachtoffer. Op hetzelfde moment gaat er ook een melding (via een SMS-bericht of een APP) naar getrainde vrijwilligers die zich hebben ingeschreven bij www.burgerharthulp.nl.

De vrijwilligers wonen of werken in de omgeving van het slachtoffer. Nog voordat de ambulance arriveert kan de reanimatie al zijn opgestart door de vrijwilliger. Dit is belangrijk, omdat bij een hartstilstand de eerste zes minuten allesbepalend zijn voor de overlevingskansen en het verdere herstelproces van de patiŽnt. Na aankomst zet het ambulancepersoneel de reanimatie voort met behulp van de vrijwilligers. Deze zijn dus van cruciaal belang voor de overlevingskansen van de patiŽnt..

Omdat u een reanimatie/AED opleiding heeft gevolgd kunt u zich inschrijven als vrijwilliger bij www.burgerharthulp.nl. U wordt alleen opgeroepen bij reanimatie meldingen bij u in de omgeving en wanneer u zich kosteloos heeft aangemeld.

Via dezelfde website kunnen ook AED apparaten worden aangemeld.

Hoe werkt www.burgerharthulp.nl
- Bij een reanimatie melding ontvangt U een sms bericht of er komt een signaal van de app.In het bericht staat wat u moet doen
- U gaat rechtstreeks naar het reanimatie adres
- U gaat eerst een AED ophalen (adres staat in het sms bericht) en gaat daarna naar het reanimatie adres.

Gelijktijdig zullen er 2 ambulances worden gestuurd. Het personeel van die ambulances zal samen met U de reanimatie voortzetten.

Meld u zich dus kosteloos aan bij www.burgerharthulp.nl