6-Minutenzone

In een 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

Wat is nodig voor een 6-minutenzone?

  1. Actief oproepsysteem
    Binnen een 6-minutenzone is er een actief oproepsysteem dat werkt via de meldkamers van 112. Bij een hartstilstand belt een omstander direct 112. De medewerkers van de meldkamer activeren het oproepsysteem. Vanuit het systeem worden berichten gestuurd naar mensen die kunnen reanimeren en zich in de buurt van het slachtoffer bevinden. Deze vrijwilligers noemen we burgerhulpverleners.
  2. Veel burgerhulpverleners
    Een aantal burgerhulpverleners krijgt het bericht om eerst een AED te halen en dan naar het slachtoffer te gaan. Anderen worden direct naar het slachtoffer verwezen.Er worden altijd meerdere burgerhulpverleners opgeroepen. Niet iedereen is altijd beschikbaar of in de buurt van het slachtoffer. Om dit systeem goed te laten verlopen zijn er daarom veel burgerhulpverleners nodig.
  3. Voldoende AED’s
    Een AED is een draagbaar apparaat dat via gesproken opdrachten helpt bij het reanimeren. Iedereen die in het bezit is van een AED kan deze aanmelden bij het oproepsysteem. Zo kan er bij een hartstilstand overal zo snel mogelijk een AED ter plaatse worden gebracht. Hoe meer AED’s er beschikbaar zijn in een 6-minutenzone, hoe beter.

6-Minutenzone in Purmerend

De 6-Minutenzone is in Purmerend gedekt. Uiteraard hoe meer AED’s er beschikbaar zijn is het altijd beter. Wij verzorgen dat de 6-minutenzone gegarandeerd is.

U kunt uw eigen AED aanmelden bij hartslagnu.nl